top of page

Замокот на  На Рош Гојон

Форт Ла Лате

attaque du chateau fort.jpg

Историја на замокот

Приказната зад неговите стари розови песочник камења.

Roche Goyon .png

Книги

Делата во кои наоѓаме  замокот Рош Гојон, Форт Ла Лате.

fort_la_latte_four_a_rougir_et_parterre_à_nu_hiver_janvier_2017.JPG

Рерната да поцрвени топчиња од железо

Која е употребата на печката за црвенило на железни топови во замок од 18 век?

Image de Emery Muhozi
menhir gargantua fort la latte et vue sur chateau Deux.JPG

Менхирот

Историјата и легендите зад овој камен  кревање.

IMG_4040.JPG

Замоците на Бретања

Карта на замоците на Бретања.

château_de_la_ROCHE_GOYON_gg_tournage_-_1.jpg

Видеа

Видеа за Шато де ла Рош Гојон.

la_chapelle_intérieur_vitrail_serrure3.JPG

Tripadvisor

Страницата за Tripadvisor на замокот со ваши мислења за посета на тврдината.

ange st mathieu.JPG

архитектонски елементи

архитектонски елементи  на замокот.

expo au credit agricole de matignon Pour Août 202111.HEIC

Вести

Малку информации за замокот во текот на годишните времиња.

fort la latte chapelle charpente clocheton septembre 1933 - 1.jpg

Реставрации
од 1931 до 1938 година

Првите реставрации на замокот од 1931 до 1938 година.

Image de Rohit Ranwa
le parc du fort la latte les plantes jardin parterre .JPG

Паркот

Паркот на замокот се протега на повеќе од 100 хектари во срцето на заливот Сент Мало.

rochers_sculptés_de_rothéneuf51.JPG

Места за гледање во близина на замокот

Карта на места за гледање во близина на замокот.

Image de Luke Chesser
chateau_vue_d'ensemble_arméria14.JPG

инстаграм

Инстаграм профилот на замокот.

Copie de le coeur et l'épée dvd_edited_edited.jpg

Локација

Шато де ла Рош Гојон служеше како амбиент за многу филмови, серии и извештаи со децении.

ciboulette de chine.HEIC
jardin 2013 aout  (25).JPG

Градинарски растенија

За да дознаете повеќе за растенијата што може да се видат во градините на замокот  на Рош Гојон.

drapeau

Знамето

Обичен хермелин знаме.

bastion marin article de presse  - 1.jpg

Печатот

Шато де ла Рош Гојон преку написи во печатот.

rochers_sculptés_de_rothéneuf24.JPG

Невообичаени места

Невообичаени места во Бретања.

facebook-logo-medieval 2021.png

Фејсбук

Фејсбук профилот на Шато де ла Рош Гојон.

bottom of page