top of page

Bendéra ermines polos

Gendéra anu ngambang di bagian luhur jaga nyaéta spanduk ermine anu diadopsi taun 1316 ku John III , Adipati Brittany , anu mutuskeun pikeun ngaganti jasna ku cara nyéépkeun spéktrum ermine anu disebut "ermines polos" dina heraldry. Bendéra bersejarah Brittany ieu masih populér pisan sareng dianggo nalika acara bersejarah sareng festival kaagamaan, ku bagadoù atanapi bahkan balai kota sareng ngapung dina parahu pelesiran, benteng, istana sareng gereja di Brittany.

800px-Coa_Illustration_Ermine_spots.svg.png

Ermine

Dina heraldry , ermine mangrupikeun bulu anu diwakilan ku sawah pérak (bodas) kasebar ku bintik pasir (hideung).

Kadang-kadang, ermine henteu leres nunjuk hiji speckle , ngagambarkeun buntut ermine .

 

Pierre Mauclerc de dreux.jpg

Naha ermine salaku simbol Brittany? 

Ermine - an erminig -  diasah ku baju usumna parantos ngalambangkeun Kadipaten Brittany ti saprak abad ka-14.  

Di abad pertengahan, satria anu pang beungharna nutupan tamengna ku bulu ermine kanggo nahan bantalan pedang. Perang Salib Brittany bakal ningalikeun bandéra bodas dihias ku salib hideung sapertos ermine kalayan jaket usum na.

Ermine ngalambangkeun Bangsawan , Wani , Kasucian .

Dianggap teu rusak, bulu ermine ogé ngahias jaket raja, togas para hakim ...

Alix Duchess of Brittany (1201 - 1221) nikah di 1214 Pierre Mauclerc de Dreux (1187 -1250).

Anu bungsu tina kulawarga Dreux, anjeunna henteu tiasa nyandak jaket tina karuhunna sahingga kedah nambihan rusak hideung hideung bodas kana jas tina Dreux.

Putra-putra Breton sahingga bakal nembongkeun langkung ti saratus taun panangan Dreux: emas kotak-kotak sareng azure, direcah ku lapangan ermines polos .

The legenda

Kentoc'h mervel eget bezan saotret  *

Daripada maot tibatan rereged *

Salila usum salju,  John III nuluykeun moro. Anjeunna teras nyaksian adegan anu ngadéklarasikeun sahenteuna. Sakelompok patani parantos ngajuru ermine nganggo jas bodas anu teu bersih di ujung aliran anu ngaganggu. Anjeunna nyanghareupan panyerangna. John III nyimpulkeun yén sato langkung resep maot tibatan taneuh bulu bodas na. Adipati nyungkeun rahmat sato galak sareng ngahubungkeun lambang Brittany sareng moto mulya ieu: Kentoc'h mervel eget bezan saotret *.


Katerangan ieu,  sering pisan didugikeun ka Anne ti Brittany (1477 - 1514) ogé kadang disababkeun ku Alain II - Barbetorte (900 - 952) atanapi bahkan ka Conan Mériadec (abad ka-4 - 5).

Tarekat L'Hermine

Nya pikeun John IV taun 1381 maka Adipati Brittany yén urang ngahutang ciptaan Orde Hermina, bagian tina  Tambih deui  urut pesenan militér sareng kahormatan Éropa.

Hiasan emas sareng pérak dilambangkan ku ermine anu ngalirkeun syal speckled.

Kalayan motto Ka hirup abdi .

Malah nepi ka ayeuna, Orde Hermine ngabédakeun jalma-jalma anu damel atanapi parantos damel pikeun pangaruh budaya Breton .

Sumber:  https://www.nhu.bzh/lhermine-symbole-bretagne/

bottom of page